דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הדיאטה הנכונה על פי איה הוד 

מאת    [ 17/05/2007 ]

מילים במאמר: 1302   [ נצפה 3848 פעמים ]

הקדמה

"דיאטה", אתם שומעים את המילה הזאת וכבר חושבים על מה יש במקרר. הרעב כבר מתחיל לבצבץ והבטן עושה סימני מצוקה. טוב נו ... ממחר ...
על פי הגישה שלי, כדי לאזן את המשקל ולהסיר את הקילוגרמים המיותרים צריך לאכול - ולאכול הרבה!!!    
כאשר מגיע אלי אדם לצורך ירידה במשקל, אחת ההנחיות היותר חשובות שהוא מקבל זה לאכול כל שעה וחצי!  ברוב המקרים אני מקבלת הבעה תמוהה ולא מבינה, אך התוצאות מדברות בעד עצמן וכמובן שאני מסבירה:  
כאשר אוכלים כל שעה וחצי (גג שעתיים) קורים 3 דברים:  
1. הגוף לומד לסמוך עליכם שהוא מקבל מזון באופן סדיר ועקבי ושאתם לא מרעיבים אותו וגורמים לו להכנס למצב הישרדותי של רעב שבו הוא נאלץ לאגור את מה שיש ולהוריד את המטבוליזם (=עלייה במשקל). כאשר הגוף מרגיש מספיק בטוח שהוא מקבל מכם את ההזנה הוא יכול ללמוד לשחרר את מה שאין לו בו צורך!  
2.  כאשר אוכלים כל שעה וחצי, הקיבה מתכווצת ויורדים במשקל: אם אוכלים כל שעה וחצי קשה מאוד לאכול ארוחות גדולות - מה שגורם לכמות המזון שנכנסת לגוף בכל ארוחה להצטמצם ולא להגדיל את הקיבולת ואת נפח הקיבה = ירידה במשקל!  
3. כאשר אוכלים כל שעה וחצי את הדברים הנכונים - אין רעב! רמת הסוכר בדם נשארת מאוזנת והמשמעות של זה היא ירידה במשקל.   גישה זו עומדת בניגוד לכל מה שלמדתם עד כה! אך היא פשוט עובדת.  
אז בתור דבר ראשון, בואו נפטר מהמילה הנוראית הזאת "דיאטה" ונתרגל "איזון משקל" מאחר וכך רואה הנטורופתיה בגישתה המיוחדת את תהליך הירידה במשקל.  
הנטורופתיה, כאשר היא מסייעת לטפל במחלות, מעוניינת להפעיל את מערכת הריפוי הטבעית שבגוף ולהביא את הגוף להשגת איזון, אין שום סיבה בעולם, שגוף החוזר לאיזון, לא יאזן גם את משקלו !!! כשחושבים על זה -   לכל אדם יש משקל שבו גופו מרגיש הכי טוב.
שימו לב: אין כאן כלל, עניין של טבלאות ואחוזים ואיפה "צריך" להיות. זה עניין של הגוף עם עצמו. כל גוף מאוזן יודע בדיוק באיזה משקל הוא רוצה ואמור להיות כדי להיות ויטאלי ובריא. אני מכירה גם אנשים שהרזו יותר מדי, ולאחר תקופה משקלם התאזן (הפעם כלפי מעלה), אך לא בצורה החולה והלא מאוזנת שקוראת עקב "דיאטות קסם" או דיאטות "באזק" מהירות ואינטנסיביות.  
מהי אם כן, הדרך הנטורופתית לירידה במשקל? מה עושה אותה שונה? האם יש דבר כזה בכלל "דיאטה נכונה"?

דיווחים מהשטח

במשך השנים, קרה לי לא מעט פעמים, שהגיעו אליי אנשים עם בעיית בריאות כלשהי שאינה קשורה במשקל, ועם התקדמות הטיפול, הם חזרו ודיווחו על התרופפות הבגדים על גופם וירידה במשקל. בהתחלה, אני חייבת לציין, התעלמתי מכך שזה משהו שחוזר על עצמו, הייתי יותר מרוכזת בתחושת השמחה והסיפוק מכך שהצלחתי לסייע לאנשים להפוך בריאים ומאושרים יותר. בדיקות הדם השתפרו פלאים, סימפטומים נעלמו או התמתנו, העייפות השתפרה וגם מצב הרוח, הביטחון והמוטיבציה שלהם גדלו מאוד. אך כשהבחנתי שהתופעה של ירידה במשקל חוזרת שוב ושוב בהתמדה, לא יכולתי להמשיך להתעלם ממנה והבנתי שיש לי ביד כלי מדהים. השאלה הבאה שעלתה בי היתה - מה הנטורופתיה עושה שונה מדרכים אחרות לירידה במשקל? זה פשוט היה מוכח בשטח ומונח לי כל הזמן הזה מתחת לעיניים. כשהתשובה הגיעה, הכל היה ברור פתאום:

    •  היתה הבנה מעמיקה יותר שלי, לגבי המשמעות של חזרה לאיזון באמצעות הנטורופתיה.
גוף מאוזן = משקל מאוזן!  וכשאני כותבת "משקל מאוזן" אני לא מתכוונת לכך שאדם שמן נשאר שמן על אותו משקל קבוע, אלא על איזון שבו אם קיים עודף, הגוף מתחיל להוריד אותו כדי לחזור לאיזון, לחזור למקום שבו הוא מרגיש טוב, בריא ומאוזן. הקצב אומנם משתנה בין אדם לאדם, אך העובדה היא אחת: המשקל מתאזן!

    •  דבר נוסף שהבנתי הוא, שאדם המגיע אליי במצוקה עקב בעיית בריאות, רמת המוטיבציה שלו להקפיד על הדרך והטיפול הנטורופתי היא גדולה.
מוטיבציה וסיבה טובה = התמדה ותוצאות!
המסקנה היתה ברורה: השילוב של הדרך הנכונה (איזון דרך הנטורופתיה) עם סיבה מספיק חזקה ורצון, הוא מנצח!  

עקרונות התזונה הנטורופתית

לא אלאה אתכם במאמר קצר זה בכל הפרטים, בכימיה ובהרכבי מזונות והשפעתם על משקל הגוף. באופן כללי חשוב לדעת, שעל פי עקרונות התזונה הנטורופתית ישנם דברים שצריך להימנע מהם, אך אין הגבלה קלורית בשום צורה שהיא. ספירה, מדידה והשוואת קלוריות אינה עוזרת או ממתנת את רמת הרעב שלנו והצורך לאכול, היא גורמת להתעסקות אובססיבית בכמה קלוריות יש בכל דבר ומכניסה אנשים ל'סרטים' של חישובים והתחשבנויות - לכן לא רבים מצליחים להתמיד. ובנוסף, שיטת הקלוריות עלולה בקלות להביא אדם למצב הישרדותי של הורדת רמת המטבוליזם בשל רעב של הגוף והתאים.  
רעב = הורדת מטבוליזם = השמנה / אי יכולת לרדת המשקל.

  מדוע לא להישקל?

על פי אחד העקרונות שאני עובדת על פיהם, אני ממליצה בחום להימנע מלהישקל. אם הפיתוי הוא גדול מידי ולא עומדים בו, אני ממש מבקשת מאנשים להוציא את המשקל מהבית. (בסוף התהליך, אם זה עושה טוב לאדם לבדוק כמה ירד זה בהחלט מובן).
אחת הסיבות היא, שהתעסקות עם משקלים ומספרים, כמה משקל ירד וכמה לא, הופך את הדרך ואת אורח החיים הבריא שאדם אימץ ל 'דיאטה', ודיאטות, בואו נהיה כנים - ברוב המקרים סופן להיכשל.
על פי הנתונים מסקרים עדכניים שנעשו, אחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה מצליח גם להרזות וגם בסופו של דבר, לשמור על המשקל החדש! ואני חושבת שנתונים אלו מדברים בעד עצמם.   
לכל מי שטוען, שאדם מקבל מוטיבציה להמשיך ולהתמיד כשהוא רואה כמה הוא ירד על המאזניים, עובדה שהשיטה הזו לא הוכיחה את עצמה, אולי היא היתה יעילה בשביל ההתחלה, אך לאורך זמן, גם אם דיאטה כלשהי צלחה, היה קשה לשמור על המשקל החדש והמספרים על המאזניים החלו לעלות שוב ואיתם ללא ספק גם התסכול. לפעמים, זה אפילו כמו לירות לעצמך כדור ברגל, כי עצם ההישקלות גורמת לאנשים לוותר מהר, להתייאש ולהרים ידיים מאחר והם מטילים את כל יהבם על המאזניים ומודדים את ההצלחה או הכישלון שלהם במספר הקילוגרמים שירדו או לא ירדו.  
כשאדם עסוק במספרים ומשקלי-יעד, באותו הרגע הוא בעצם מפסיק להנות מהדרך והופך את הכל למרדף. וגם אם שיטות יספרו שהדרך קלה וזורמת ואפשר לאכול מה שרוצים ולרזות - בפועל זה לא בהכרח נכון.
העובדה היא: כשלא נהנים מהדרך, יהיה קשה יותר להשיג ובייחוד לשמור על תוצאות! בנוסף, אם אנו זוכרים שהצלחנו להשיג משהו אך סבלנו בדרך, יהיה קשה לעשות זאת שוב, במידה והפעם הראשונה נכשלה (מה שקורה בדרך כלל בדיאטות).  
הנטורופתיה מעוניינת להביא אדם להנות מהדרך, בלי לחץ, בלי זמנים, בלי להישקל, בלי לספור ולהשוות קלוריות, בלי כל ההתעסקות הזו סביב האוכל. הנטורופתיה מעוניינת לעזור להביא אדם להפוך את זה באמת לאורח חיים ולא רק לטפח את המונח - אין דרך אחרת. חשוב להנות מהשינוי באורח החיים, מהשינוי בהרגשה בבגדים, מאיך קמים בבוקר, איך התחושה הכללית והבריאותית, איך מצב הרוח, הביטחון והדימוי העצמי... כשלא נשקלים, הופכים מדדים אחרים לחשובים יותר - אין היתפסות למשהו באופן אובססיבי ואפשר באופן הזה באמת להפוך את הדרך לאורח חיים נכון ולהביא את המשקל לאיזון.  
קיימות סיבות נוספות למה לא להישקל, אך השורה התחתונה לפי הגישה שלי: רוצים להרזות? תתחילו בלהפסיק להישקל! - זה פשוט מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש.

אז מה כן בשביל להצליח? שלושה דברים להצלחה: (קראו בכתבה המלאה באתר)

1. גוף-נפש  2. לרדת במשקל בראי הנטורופותה דומה ל 'אימון' 3. לימודים!   לו רק אנשים היו מבינים כמה הידע הזה שווה להם...

לסיכום

מאבקים במשקל ודיאטות למיניהן מותירים אנשים רבים במצוקה נפשית וגופנית, פתרונות מהירים אכן קורצים, אך הופכים את הדיאטה הבאה לקשה יותר, הגוף עלול לחוות חסרים תזונתיים, הורדת המטבוליזם והתגוננות על ידי צבירת שומן.  
הגישה הנטורופתית להרזיה אינה "דיאטת רצח" אלא תהליך המשלב גוף ונפש בו רוכשים כלים שיסייעו לכם לחזור למשקל שגופכם מרגיש בו נפלא, קליל, בריא, חזק, מאושר ומאוזן.  ירידה במשקל על פי הגישה הנטורופתית אינה מושתתת על אכילה מופחתת, אלא על דגש של אכילה על פי עקרונות התזונה הנטורופתית.   בדרך זו אין תחושת רעב, היא אינה כוללת ספירת קלוריות, מדידת כמויות או מתן ציונים לאוכל שאנו אוכלים.  ישנה למידה והקשבה אמיתית לגוף, חיבור לצרכים האמיתיים.  
תחזירו את האמון שלכם בעצמכם.  
בהצלחה!

 

~ קבלו את "המדריך השלם לחורף" מאת איה הוד  בחינם!!!  לחצו כאן ~

 


איה הוד נטורופתית מוסמכת, חברה באגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית, מרצה בנושאי הריפוי הטבעי, מנהלת קליניקה פרטית המתמחה בתזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, רפואה פונקציונלית, אוליגותרפיה, הומוטוקסיקולוגיה, רפואת גוף-נפש, שיטת EFT ודמיון מודרך. בעלת אתר האינטרנט: "איה הוד - נטורופתיה ורפואה משלימה" ליצירת קשר: office@ayahod.com, 09-7677621 או בטופס צור קשר באתר http://www.ayahod.com>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב